Hackaton 2014 Recap

I lördags morse samlades 7 muntra herrar för att spendera en hel helg i en källare tillsammans med skimrande datorskärmar, blinkande dioder, surrande högtalare och snurrande servon. GKA har haft en Arduino-träff och här kommer en kort resumé över helgen.

Under lördagen så höll SA3ARK genomgång om och hur en Arduino används, hur man skriver enkla program, hur man kan styra portar för att driva lysdioder och annat. Vi höll till nere i SA3BGM källare och hans XYL stod för fantastiskt fin markservice, med hemlagad mat, chokladkaka, sockerkaka och annat gott. Tiden gick fort och vid 17 var vi alla trötta och snurriga i huvudet och bestämde oss för att avbryta övningarna.

Söndagen inleddes med lite sovmorgon och modellflyg, när det för en gångs skull passade på att vara uppehåll från regnet. Dagen i källaren ägnades åt olika experiment och diskussioner om vad man kan använda en Arduino till. Det har byggts CW buggar, en varningsanordning till toaletten, så ingen skall missa att det är upptaget. Det har labbats med sensorer av alla möjliga slag, rörelse, fukt, temperatur och ljus. Det har tutats morse från små högtalare och självklart har många lysdioder blinkat i både takt och otakt. Det har skrivits många rader kod och många underliga buggar har rättats. Kommentarer om att datorn borde förstå vad jag skriver, har yttrats mer än en gång.

Nu när jag sitter hemma framför datorn och tänker tillbaka, så tycker jag att det har varit en riktigt trevlig helg. Jag hoppas och tror att alla medverkande fick ut något av träffen. Önskemål kom om en återträff ställdes och någon kommenterade att han hade fått insikt i hur det fungerar.

//SA3ARK, bakom tangenterna.

Fotnot: Ingen magisk rök släpptes ut ur komponenterna.

1 Comment

 1. SA3BGM says:

  Hej Dan och alla andra!
  Tack för en lärorik helg med många diskutioner och glada skratt.
  Markpersonalen XYL (chokladrutor) och Sabrina (Sockerkaka) hälsar o tackar.
  Detta var en kanon kul träff och en perfekt helg.
  Vi måste ha en återträff framöver.
  Nu har tåget börjat rulla så nu är det bara att tuta (cw) och köra (blinka LED i Arduino) 🙂

  73
  sa3bgm / Tony

(Comments are closed)