Sedan sist.

Vid GKA:s möte den 1 april bjöds på engagemang av hög klass.
Mötet inleddes med att SM3FJF/Jörgen berättade om Hemsö fästning. På ett engagerat och livfullt sätt berättade han med text och bilder om Sundsvalls radioamatörers insatser för att köra amatörrradio från SF3HF. Han berättade om hur slumpen gjorde att man fått sådant otroligt positivt gensvar. Anläggningsföreståndaren öppnade vägen för tidigare ej visade delar av befästningen. Han kände extra för amatörradio. Hans morbror hade nämligen varit SM3PZ !
Jörgen berättade vidare om SSA:s ungdomssatsning och om ungdomsarbetet vid SI9AM, allt på ett lika strålande sätt. Han biträddes då av SA3BPG/Markus.
Därefter tog SM3LDP/Markku vid. Hans inspirerande och lättsamma framställning om hur man kunde skrota och därefter renovera ett gammalt slutsteg för att få ett nytt på 300W för under 2000 kronor i den gamla lådan, drog applåder.
Markku hade även med en liten radioutställning där hugade kunde köpa utrustning till en billig penning.
Efter fikapausen lämnade vår ordförande SM3EMJ/Mats info från styrelsen varefter SM3HEW/Erik gjorde kvällens tredje engagerade framträdande. Erik berättade entusiastiskt om sina erfarenheter att utföra ytlödning av småkomponenter med hjälp av en vanlig bakugn från JULA. Han hade med sig och demonstrerade material, som t.ex. USB-mikroskop med hållare, bakugn och en pärm med pyttekomponenter.
Vi fick också se ett färdigt alster, en blinkande julgran.
Tack Erik för din medryckande demonstration!
Vi ser gärna att fler medlemmar tar liknande initiativ att förhöja ”roliga kvarten” efter pausen.
Till sist arrangerade SM3CLA ett QUIZ och visade den minnesplåt över SM3RN som nu är klar för uppsättning, på Centralplan 3 i Gävle.

SM3CLA/Karl-Olof