Vår fieldday avklarat

Så har då GKA haft sin första fieldday-sammankomst fredagen, lördagen och söndagen den 19:e, 20:e och 21:a maj.

Arrangemanget blev mycket lyckat. Inte minst på grund av det fina vädret, som infann sej efter en mycket kall vår.

Vi höll till i den så kallade Svartviksstugan, som ligger vid sjön Öjaren ungefär sex kilometer norr om Sandviken. Även om antalet besökare inte var rekord, så deltog inte mindre än tjugotre personer med undertecknad inräknad.

På programmet stod förutom radio-körande, baklucke-loppis, tipsrunda, våffel-kalas och korvgrillning i öppen spis. Radio-körandet inkluderade CW och SSB-QSO:n på kortvåg, diskussioner runt DMR samt test av DMR-stationer. För baklucke-loppisen svarade SA3BON/Mikael. Våffel-gräddning och servering sköttes av SM3VOX/Leif på ett mycket imponerande sätt. För gräddningen använde han sej av ett eget hemligt recept. SM3XLY/Erik, som deltar i tävlingen ”Svenska sjöar”, passade också på att aktivera sjön Öjaren. Delar av
kvällarna ägnade vi oss åt att grilla korv i en öppen spis.

Vi kan nu se tillbaka på några mycket lyckade dagar i fieldday-stugan.

SM3EMJ/Mats Friberg