FYRHELGEN 19-20 augusti 2017

Bönafyr 2017-08-20

Även i år aktiverade GKA Böna fyr, SE 0002, och precis som förra året deltog Lars/AVQ, Martin/ARQ samt Dick/CBR. Antennen sattes upp i ösregn under lördagen, och ARQ fick kämpa uppe i fyrtornet med de kastvindar som försökte sätta käppar i hjulet. Till slut satt antennen på plats, och vid provningen fick vi vår första fyrkontakt med PA6VEN vid De Ven, NL0035.

Söndagen bjöd på vackrare väder bortsett från en liten regnskur mitt på dagen. Vi hade hela tiden mer eller mindre fullt med besökare inne i fyrvaktarens kök. Loggen innehåller 16 QSO, varav 6 är med andra fyrar i Europa. Det låga antalet QSO beror på intresset hos besökarna, eftersom vi fick berätta om vår verksamhet gång på gång. Det som även i år skapade mest intresse var givetvis telegrafi. Många småbarn fick sina namn sända över till AVQ på CW, och många hakor föll ner när Lars kommenterade deras namn!.

SM3CBR – ILLW – 20170820

På fyrplatsen fanns också möjlighet att klättra upp i tornet, vilket skapade långa köer eftersom intresset var stort. Mellan klockan 14 och 16 fanns dessutom ett program som bjöd på levande musik och kortare föredrag. För den som var sugen bjöds laxrullar, varm korv och mängder av gott kaffebröd. Allt detta sköttes av Böna Hembygdsförening.

Vid tangentbordet

Dick/CBR

(Comments are closed)