Sedan Sist

15 glada GKA;:are samlades i lokalen för sista mötet 2017. Vice Ordf. Martin/ARQ hälsade välkommen till kvällen.

Först berättade Erik/HEW om arbetet med att konstruera och bygga en spektrumanalysator med hjälp av IT-stöd för kretskortsplanering samt framställning av kort. I projektet ingår även Fredrik/ARL som tyvärr var förhindrad att delta i kvällen. Förutom en tydlig och informativ föreläsning fick vi även en hel del praktiska byggtips (+kinesiska tryckströmbrytare!). Vi ser fram emot näste redovisning under 2018!

Efter fika med saffransbulle och pepparkakor, som Olssons fond bidrog med, informerade ARQ från förra styrelsemötet (protokoll finns på hemsidan). Martin påminde om “januaribrevet” som kommer att innehålla info inför det nya året. I brevet finns även kallelsen till årsmötet.

Vårens Field-Day kommer att inträffa 18-20 maj i HAIF-stugan.

Sedan var det dags för YNZ att visa sina nyinköp: Först en QRP-trcvr från YouKit med lös högtalare + förstärkare från MFJ samt en flerbandsdipol från SOTA Beam. Som om detta inte skulle räcka har YNZ även skaffat en Elecraft KX1, så nu kan vi se fram emot fina QRP-signaler på banden.

Traditionsenligt visade CLA “underliga grejor” som vi fick fick gissa på. Den här gången var det en blomkrukshållare, en ljusgjutarform samt en “köttbullsmotare”. Många gissningar blev det!
Därefter tog CLA på sig tomteluvan och presenterade dragningslistan på gratislotteriet. Första priset gick till Lars/AVQ, och alla närvarande fick pris två gånger! AVQ tackade för lotteriet med repliken:” Man tackar och bockar”. Han vann nämligen en halmbock i andra rundan. Priserna stod GKA och Olssons fond för.

Till slut tackade Martin/ARQ för kvällen och önskade oss en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
CBR

(Comments are closed)