Sedan sist

_MEETING 4 APRIL 2018_
18 medlemmar mötte upp till april-meeting med fokus på en resa till W6-land. Det blev en resa det!

Efter att ARQ/Martin hälsat alla välkomna började Staffan/JGG och Classe/GSK föredraget om resan “SM3 – California 2017”. Med på resan var också Janne/CER och Thomas/DMP. Vi fick följa sällskapet från SM till W6 där de reste cirka 600 mil i Californien, Oregon och Nevada. Bildspelet var suveränt med allt från traditionella bilder till mer amatörvänliga kort. En av hållpunkterna var när gänget deltog i Visalia Ham-Convention och träffade många av de mest kända DX-arna och contestkörarna. Herrarna från SM3 är ju redan förut kända i USA och i de här kretsarna, så i resan ingick ett antal besök hos hams i de här staterna.

Elecraft tillverkas i W6 och det gjordes ett besök även där, men av kända skäl var fotografering inte tillåten, hi. Det visade sig också att i de flesta shack som besöktes stod K3:or med motsvarande tillbehör. Andra ställen som besöktes var t.ex. hangarfartyget Midway, en kustradiostation som numera är ett museum och inte minst vingårdar, bl.a. en där vinet Kenwood framställs!

Till sist måste man nämna hur smart JGG och GSK samarbetade. Classe befann sig hemma i Sundsvall och deltog via Skypelänk och det flöt på helt suveränt.

Efter föredraget och fika informerade ARQ från senaste styrelsemötet och presenterade följande planer för våren:

* 18/4 Träff Gävle Bro
* 23-23/4 Kurs “Digital framställning av kretskort” i ABF-lokalen
* 2/5 Månadsmöte
* 16/5 Träff Gävle Bro
* 18-20/5 Field-Day, HAIF-stugan i Hofors. Bärbara militärstationer visas upp. RA 200 kommer att köras. Mer info på hemsidan.
* 13/6 Månadsmöte

Till sist visade MGU upp en hembyggd balun för QRP. Den är gjord med 3x9v på en FT-120-6. Höljet har han “skrivit” ut med 3D-skrivare!

Vid anteckningarna
Dick/CBR

(Comments are closed)