Sedan sist

Kvällens gästföreläsare kunde betraktas mer som en ”artist”. Det var nämligen Olle ”OlleOljud” Åberg som gästade oss. Han hade med sig en bred sortiment av egenbyggda elektroniska apparater som alstrade ljud. Vi fick se och höra analoga syntar med spännande namn som ”Drone Lab v1” and ”Weird Sound Penetrator” och andra enheter som ”Kraakdoos” and ”Cacophonator”.

Olle “OlleOljud” Åberg


Med frenetisk vridande av alla möjliga ratter på burkarna fick vi uppleva ljud på ett sätt som vi är för det mesta inte van vid. Häftigast var en näverburk innehållande elektronik som alstrade ljud som styrdes av en blinkande cykellampa. Alla fick prova Olles ”Kraakdoos” och styra ljudet med fuktiga handflator. Det var svårt att säga vem som lyckades bäst.

Blandning av teknik och konst var påtagligt i alla byggen. Mest fantasifull var en kretskort som byggdes på en pappersark och huserades i en avlagd skrivareskal. Olle tackades på sedvanligt sätt med rungande applåder, chokladask och kaffe samt en av Clas Ohlsons berömda bluetooth högtalare som han kunde bygga vidare på.

ARQ/Martin rapporterade från DL3 mötet i Sundsvall som klubben tyvärr inte kunde delta på pga sjukdom. Information om kommande aktiviteter presenterades.

Sedan kom resultatet från CLA’s klurighet med motstånd. Hela fem personer belönades för att de hade rätt svar. Vi fick sedan höra en del av ett brev som CLA fick från en SM7:a under sjuttiotalet. Mycket roligt.

Kvällen avrundades med att HEW/Erik berättade om Graetzbryggan, en presentation som påbörjade sin resa för snart ett och ett halvt år sedan i Årsunda. Att fullfölja uppdraget belönades med guldpeng och chokladkex, även det från Lars Olsson fond.

Vid pennan
SA3ARQ/Martin

(Comments are closed)