Komponent-auktion i Stackbo

Lördagen den 12 september var det samling i Stackbo, där SM3HZA/Matz bjöd in till auktion på betryggande coronasäkrat plats. På underliga vägar hade han kommit i kontakt med ett komponentlager i Mora, dit han och SM3LBP/Anders for och lastade bilen full! Materielen kom från det nedlagda ”Hagströms musik” i Älvdalen och hade bortglömt förvarats i ett källarförråd under en skola i ett trettiotal år. Nu bjöd han in alla GKA:are för att stärka klubbens kassa.

Det blev en auktion av aldrig skådat slag! Vad sägs om en låda med 100st. 100k-pottar för 20 kronor? Eller dubbel-lytar på 450 Volt för en krona per styck? Ja samtliga utrop höll sig i den klassen.
Efter ett par timmars gemytlig och stundtals kaosartad budgivning var lagret tömt. Ett fint exempel på gemyt, var när den som till ex. ropat in en låda pottar gav de övriga löfte att ta en näve var!

Den muntra tillställningen avrundades med att SM3CLA/Karl-Olof berättade den spännande historien om RX:en ”Sweetheart”, motståndsgruppernas livlina till BBC under WW2, och visade sitt hembygge.
Vår värd bjöd sedan på varm korv, glass och kokkaffe i garaget, varefter allmänt radiosnack följde. Några tog en tur upp till HZA:s shack.Auktionen inbringade 1080 kronor till vår kassa.

Vi tackar HZA/Mats för allt nedlagt arbete i samband med dagen och för gåvan till kassan.
Glada budgivare var: SA3ARQ, SM3VOX, SM3EMJ, SM3MGU, SM3HEW, SM5DHQ, SM3CLA, SM3HZA

(Comments are closed)