APRS-Digi QRT

Klubbens APRS-Digipeater är bokstavligt nere för tillfället. SA3BIB/Johan uppmärksammade att masten på vattentornet i Sätra saknades. Han åkte till platsen och gjorde upptäckten att masten var riven och utrustningen som suttit uppe i vattentornet låg kastad på marken. Han lyckades rädda allt utom antennerna, som blivit förstörda. Radio, Logik och nätaggregat står hemma hos SA3ARK tills vidare.

Om någon ha ett bra QTH för Digin så hojta till.

6 thoughts on “APRS-Digi QRT”

  1. Ja, det är också ett alternativ.
    Tror inte att det är något större fel på den där radion iofs och logiken fungerar bra.
    Det är redan ett fungerande paket nu också, som bara är att skruva upp egentligen. Förutom att jag inte har sakerna själv då, just nu.

    Det är en sån Motorola/MC-micro? eller något liknande, rätt bra prylar tror jag, tror inte att det var något fel på radion, däremot var feader eller antenn i sätra slut.

  2. OK. Eller så äskar vi pengar till en ny radio? Alternativt om sambandsgruppen har en 2m-singelbandare över? Vad jag förstod var väl befintlig rig rätt gammal?

  3. RNN har den hos sig på jobbet, han har tyvärr varit krasslig ett tag och har inte hunnit titta över den, men så fort han är på benen och är klar så sätter vi upp den i Stureborg.

  4. Den skall väl helst upp minst 20 meter i alla fall, men ett QTH är på gång, så den är snart uppe igen. Tack för erbjudandet i alla fall.

  5. Vad behövs på QTH´t för att få det att funka. Har ju bara en duo-antenn men jag har en
    lång 2m antenn i källaren. Kan kanske sätta upp ett rör 3m över mark. Behöver kanske lite kabel. Plats finns annars. 73 Tony

Comments are closed.