Sedan sist

Så har då ett nytt år börjat och det gäller även GKA:s verksamhet. Årets första möte gick av stapeln onsdag 12 januari i Jitsi-format. Jag räknade till 14 deltagare den här gången. Martin/ARQ hälsade välkommen och han introducerade sedan kvällens aktivitet som var en Youtube-film från en DX-pedition 2021. Martin hade gjort en bra research som bakgrund, och vi fick mycket intressant info om de två sydafrikanska länder som besöktes. Det var A2/Botswana och C9/Mozambiqe som var resmål för en grupp ryska amatörer. Som en följd av pandemin stoppades de flesta expeditioner under förra året, men det blev ju en lättnad under en del av året vilket gjorde att några mindre resor gjordes. Bl.a denna expedition med callen A25RU resp C91RU. Filmen var kort och ganska uppsluppen, och det var glada och spralliga ryssar som vi fick se. En hel del bilder på antennerna fick vi se och även höra hur en CW-pile-up kunde låta. Som i andra sammanhang numera var en stor del av radioaktiviteten inriktad mot FT8.

På min skärm avslutades filmen, men sedan började problemen uppstå. Tydligen var det en bug i programmet när man ska köra video som var orsak till att det blev lite kaotiskt för oss alla.

Vid tangentbordet
Dick/CBR

Mötet fortsatt för de som inte hade blivit utslängt, på en ny jitsi session som fungerade som tänkt. Det kom lite information från styrelsen och sedan en allmän diskussion om olika delar av vår hobby. Det blev en hel del uppmuntrande kommentarer om “The lion sleeps tonight – again and again…”
/ARQ

(Comments are closed)