Sedan sist

Med kulingbyar och regnskyar som skakade om antennlinorna var det skönt att sitta i stugvärmen i onsdags kväll och njuta av ännu en Jitsi-session! Den här gången var det Micke, -RDU, som introducerade SVX Link via RU9 – RU11. Han började med att beskriva grundprincipen i systemet, som är en sammankoppling av repeatrar över en stor del av Sverige. Ett bra sätt att börja är att gå in och läsa och söka info på nätet. En lämplig ingång är “SvxLink by SM0SVX” eller “Svx Portal“. Sedan kom ett mycket bra förslag, nämligen att Du som är intresserad kan leta efter -RDU på RU9/RU11. Han kan då hjälpa till att lotsa Dig rätt i systemet. Micke åker Gävle-Stockholm fyra kvällar i veckan och har då SvxLink uppkopplad.

Föredraget var fint upplagt, och vi fick bl.a. följa hur -RDU gjorde en uppkoppling till Anders, SM2ECL. Han satt i sin bil och vi hörde honom med god hörbarhet. Micke visade vidare hur portalen var upplagd och där fanns bl.a. kartinformation över vilka noder som finns att använda. Jag förstår att Micke är en “god användare” och det skulle vara kul att få sitta med och följa honom under ett kvällspass, hi! Ett stort TACK för ett trevlig framställning och även kul att Du inviterade publikum att delta med kommentarer som Du fångade upp mycket bra!

Efter föredraget kom ett antal punkter från styrelsen:

Vid kvällens meeting deltog 23 personer!
10/5 är det styrelsemöte
19/5 infaller ett virtuellt GävleBro-möte.
2/6 är det avslutningsmeeting inför sommaren. Ämne för kvällen är inte klart.
I slutet av augusti kommer Sändaramatören ut med höstens första nummer. Bidra med material till MGU!
Uppsala Radioklubb kommer att genomföra on-line utbildning för blivande sändaramatörer. Vi har möjlighet att hänga på, så om Du har någon intresserad i Din närhet kan Du tipsa den personen.
ARQ uppmanar oss att köra Portabeltesterna som går i maj och augusti.
ARK berättar om prov med LORA-signaler som går bra med 100mW!
GDT tipsade om OpenWebRX som kan köras tillsammans med RTL-dongle.

73 de Dick/-CBR

(Comments are closed)